Flyttips

Våra bästa flytttips och hur du bäst förbereder dig inför en flytt med Texab. Dessa enkla råd och anvisningar är till för att underlätta flyttningen både för er och för oss.

 

Inga nycklar skall finnas kvar i möblerna. Skrivbordslådorna skall om möjligt vara låsta. Eventuell bortgallring av arbetsmaterial skall göras i god tid före flyttningen så att inga sopsäckar finns i vägen i korridorerna och på rummen, utan har blivit bortforslade före flyttningens början.

IMGP0328

Tänk på att vika kartongerna riktigt, annars kan de gå upp i botten med åtföljande bekymmer för både oss och er själva. Kartonger (på kortsidorna) och möbler märkes upp med nya rumsnumret. Stapla kartongerna tre och tre. Fyll ej en hel kartong med böcker, utan lämna halva utrymmet för kuddar, kläder osv. Lägg soffkuddar i kartonger, ej i plastkassar.

Hyllor och dylikt, som består av flera enheter, märkes var för sig, därefter staplas dem tillsammans och snöras eller tejpas om. Märkesetiketter köpes via Texab. OBS! Möbler och kartonger som ej är märkta tas ej med.

Elektronik

Sladdar på terminaler, skrivmaskiner, datorer, TV-apparater och dylikt skall tas bort från vägguttagen. De sladdar som går att ta bort helt packas ner i kartonger. Datorer, bildskärmar och tangentbord i särskilda datorpåsar som vi tillhandahåller. Fasta sladdar skall fästas på respektive apparat, exempelvis tejpas. Alla glödlampor skall skruvas ut från lamporna.

Fastmonterade elapparater såsom kylskåp, disk- och tvättmaskiner skall demonteras av proffesionella fackmän. Glöm ej att tömma dessa på mat, tvätt och disk. Eventuella kaffe- och vätskeautomater skall tömmas. Ej tömda apparater tillägsdebiteras.

Inredning

Fastmonterad inredning såsom hyllor och skåp skall demonteras av kunden. Om ni även önskar hjälp med detta kan ni kontakta oss på Texab och boka in det i samband med flytten.

Matprodukter

Alkoholhaltiga drycker kan givetvis tas med vid inrikesflytt, såvida värdet ej överstiger 5000 SEK. Vi rekommenderar ej att flytta saker som man kan förtära vid export utanför Europa. Detta är p.g.a. att tullen i de flesta länder har förbud mot införsel av sådana produkter. Om ni har frågor kring vilka regler som gäller för just det landet ni skall flytta till, så ber vi er kontakta oss på Texab direkt när ni påbörjar planeringen av er flytt.

Motorfordon

Om du önskar att transportera någon typ av motorfordon ber vi er att kontakta oss direkt, eftersom det normalt inte ingår i flytten.

Samåkning & husdjur

Vi utför ingen typ av samåkning eller djurtransport.

Förrådsföremål

Innan flytten skall alla trädgårdredskap rengöras, så att vi slipper smuts i lastbilen där även ert övriga bohag skall lastas på. Bunta ihop föremål som exempelvis kvastar, krattor, skidor och gardninstänger: Knyt eller tejpa sedan om dessa.

Värdesaker

Alla typer av värdesaker ansvaras ej av Texab. Exempel på olika typer av värdesakeker är smycken, pengar, bankböcker och andra typer av värdepapper.

Växter

Texab ansvarar ej för några växter, eftersom de är väldigt sköra och ömtåliga. Detta gör att de oftast inte klarar de växlande temperaturskillnader som kan uppstå vid transporterna.

Ömtåligt

Porslin och glas ingår i princip alltid vid olika typer av transporter. Om ni som kund väljer att packa porslin och glas själva täcker ej försäkringen detta. Om ni ändå väljer att ordna detta på egen hand skall tänka på att porslinet skall staplas på högkant, med makulatur (silkespapper) emellan när man packar ner det i flyttkartonger. Glas skall läggas ned och vara ordentligt inslagna i silkespapper.
Speglar, tavlor, kristallkronor och liknande som ej får plats i kartonger lämnas hängande på sin plats.

Om dessa föreskrifter följs, minimeras risken för skador. Förseningar och därmed extra kostnader undviks. Vi lånar normalt ut kartonger gratis ca 14 dagar innan flytt t.o.m. 1 månad från flyttdatumet – detta gäller endast flyttar omkring Stockholm, Göteborg och Ängelholm. Olika typer av packningsmaterial köper ni enklast genom oss. Vänligen se vår Prislista – Material.

Läs även våra Packtips